2010-04-30 09:37:19• hírek • Szatmar.ro

Norvég a legjobb labdazsonglőr

A skandináv Solum nyerte meg a freestyle döntőjét, nézd meg a finálét.

A labdarúgás egy új keletű, alternatív válfajaként jelent meg néhány éve a freestyle, amelynek népszerűsége gyorsan növekedett, így már hivatalos világbajnokságot is rendeznek a sportágban. A legutóbbi vb.-nek Dél-Afrika, azon belül pedig Fokváros adott otthont, a győztese pedig a norvég Anders Solum lett.

A torna érdekessége, hogy egy mobil, nyitott arénában rendezték a viadalokat, ennek következtében a versenyzőknek a környezeti tényezőkkel is meg kellett küzdeniük, mint ahogy az utolsó napra fel is támadt a szél.

Összesen 58 induló vett részt a vb.-n, akiket 8 csoportba osztottak. Innen az első kettő jutott tovább, akik aztán egyenes kieséses rendszerben folytatták a küzdelmet. Itt állt meg Magyarország képviselője, Sűrű Tamás is, aki azonban elérte céljait: bejutott a legjobb 16 közé.

A tornát mellesleg két olyan nagyság is nyomon követte, mint a korábban az Ajaxban, a Milanban, a Juventusban és a Barcelonában is megforduló Edgar Davids valamint az egyedüli afrikai Aranylabdás, a libériai George Weah (Monaco, Paris St.Germain, Milan, Marseille).

A tornát végül a norvég Anders Solum nyerte, aki a hazaiak kedvencét, a dél-afrikai Kamal Kanchodot verte meg a döntőben, míg a bronzérmet az osztrák Faruk Onmaz szerezte meg.

Nézd meg a látványos döntőt:

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: